“Knjige o kojima se priča “ ili kako mladima približiti čitanje knjiga?

Centar za razvoj lokalnih medija pokreće serijal  književnih večeri – promocija knjiga i debata pod nazivom “Knjige o kojima se priča – kako mladima približiti čitanje knjiga? ”.

Tokom novembra i decembra CRLM u saradnji sa Boom93 i Radio kafeom realizuje projekat “Knjige o kojima se priča “ sa temom “ Kako mladima približiti čitanje knjiga? ”.

Projekat  zamišljen je kao serijal tematskih književnih večeri / promocija knjiga pisaca za mlade. Pored klasičnog predstavljanja autora, njihovog rada i razgovora sa publikom – biće postavljenna i pitanja o mestu knjige u kulturnoj politici naše zemlje; Kakva je pozicija knjige u društvenom životu; Kakva je uloga obrazovnih institucija u popularizaciji čitanja, a kakva od strane društvenih mreža i medija; kao i druge teme i pitanja. Svi dogadjaji se snimaju za potrebe radija, portal i društvenih mreža.

Ovaj projekat predstavlja i svojevrsnu kampanju za približavanje čitanja mladima. Pored navedenih aktivnosti, predviđene su promotivne aktivnosti na društvenim mrežama, radiju i portalu Boom93, portalu CRLM.

Veoma važno je napomenuti, da kao poseban doprinos projektu, prilikom svake književne promocije, planiramo da pozovemo publiku i građane da doniraju po jednu knjigu za decu i da na taj način prikupimo knjige za dečije odeljenje Gradske bolnice u Požarevcu ili Centar za decu ometenu u razvoju.

C R L M (Centar za razvoj lokalnih medija) je dobio podršku od strane Grada Požarevca za organizaciju ovih događaja. Ovaj projekat podržava i Kreativni centar, kao i drugi izdavači. Planirana je promocija Marčela, Uroša Petrovića, Dejana Stojiljkovića, Jasminke Petrović, Vesne Aleksić, Ivane Lukić i drugih.

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *