Projekat „Mladi i medijska pismenost“

    Centar za razvoj lokalnih medija realizuje projekat pod nazivom „Mladi i medijska pismenost“ koji je pokrenut je u cilju jačanja i promocije medijske pismenosti, kao i prepoznavanja profesionalnog i odgovornog novinarstva kod osnovaca i srednjoškolaca.

Cilj projekta „Mladi i medijska pismenost“ je da utvrdi kakva je percepcija uloge medija i medijske kulture kod mlađe populacije osnovaca i srednjoškolaca i da kroz serijal radionica doprinesimo razumevanju, proveri medijskih sadržaja i neophodnosti kritičkog pristupa informacijama. Pored toga, posebna pažnja posvećena je govoru mržnje u medijima i na društvenim mrežama, kao i bezbednosti i privatnosti na internetu, posebno tokom korišćenja društvenih mreža.

Kroz edukativne radionice, predavanja i diskusiju ukazaćemo mladima na uzroke, posledice i daćemo preporuke za rešavanje i suočavanje sa problemima.
Realizacija projekta obuhvata organizaciju po 3 radionice o medijskoj pismenosti u srednjoj i osnovnoj školi , na kojima obrađujemo teme :  Mladi i medijska pismenost;   Mladi i društvene mreže;  Mladi i lažne vesti (fejk njuz) i bezbednost i privatnost na internetu.                                       Ovaj projekat podržava Grad Požarevac.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top