Dejan Cukić i Petar Janjatović na debati “Knjige o kojima se priča“

Centar za razvoj lokalnih medija do kraja decembra realizuje seriju debata pod nazivom “Knjige o kojima se priča “ ili kako mladima približiti čitanje knjiga.

Prva promocija i debata održava se u sredu 28.novembra od 18 časova na prvom spratu Radio Caffe-a. Tema je “Rock’n’Roll u književnosti”. Gosti su Dejan Cukić  – poznati muzičar, pisac, prevodilac velikog broja knjiga o rok muzici i Petar Janjatović – rok novinar, publicista i autor „Ex Yu rok enciklopedije“. Obojica imaju veliko iskustvo i višegodišnje karijere u novinarstvu i uređivanju časopisa, programa na radiju i televiziji.

Projekat  zamišljen je kao serijal književnih promocija i debata na kojima će biti predstavljeni pisci i autori zanimljivih knjiga, ali na kojima će se razgovarati i o mestu knjige u kulturnoj politici naše zemlje, pozicija knjige u društvenom životu, ulozi obrazovnih institucija u popularizaciji čitanja. Kako na to što se čita ili ne čita utiču mediji, društvene mreže i drugi subjekti.

“Centar za razvoj lokalnih medija ovaj projekat realizuje uz podršku Grada Požarevca, Kreativnog centra i drugih izdavača. Kao poseban doprinos projektu, pokreće se akcija za prikupljanje dečijih knjiga koje će se usmeriti u humanitarne svrhe. Za ovaj deo projekta obezbedjena je podrška Kreativnog centra i Lagune.

“Pozivamo publiku i gradjane, dodjite na promociju i ako ste u mogućnosti, uključite se i prilikom svake promocije donirajte po jednu očuvanu dečiju knjigu koja vam nije potrebna ili je višak u vašoj kućnoj biblioteci.“  kaže za Bum 93, Milorad Tadić iz Centra za razvoj lokalnih medija.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top